De onderstaande activiteiten/projecten hebben een financiële bijdrage ontvangen vanuit het uitvoeringsbudget van het Sportakkoord Amstelveen:

 • Wervingscampagne Zwembad de Meerkamp
  In een gezamenlijke inspannning om de wachtlijsten voor zwemlessen terug te dringen, hebben Zwembad de Meerkamp, de gemeente Amstelveen en het Sportakkoord Amstelveen samengewerkt om een wervingscampagne te lanceren in Amstelveen. Het doel van deze campagne is om Amstelveners te enthousiasmeren voor een functie als zweminstructeur en/of lifeguard in het zwembad. Indien geïnteresseerden nog niet zijn gediplomeerd als zweminstructeur en/of lifeguard, wordt hen de kans de kans geboden om de opleiding te volgen.
 • BeterJudo-project
  Deze aanvraag is gedaan door Special Needs Judo Foundation. Het project wordt ondersteund door de gemeente Amstelveen, Beter Judo en AmstelveenSport.
  De missie is het helpen, ondersteunen en uitvoeren van projecten met het doel Special Needs judoka te integreren in Nationale judo- en onderwijsorganisaties. 
  De gemeente Amstelveen heeft een gymzaal ter beschikking gesteld aan de Special Needs Judo Foundation. Vanuit het Sportakkoord Amstelveen is er een financiële bijdrage toegkend om de dojo gereed te maken voor judolessen.
 • MQ Scan
  Aanvrager: AmstelveenSport
  Mede aanvrager: 15 Amstelveense onderwijsinstellingen
  In kaart brengen van de motorische vaardigheden van kinderen tot 13 jaar.
 • Naschoolse Multisport Plus
  Aanvrager: Diverse Amstelveense onderwijsinstellingen
  Mede aanvrager: AmstelveenSport
  Gratis beweeglessen om motorische vaardigheden van kinderen tot 13 jaar te verbeteren

 • Hockey voor Iedereen
  Aanvrager: Stichting Hockey voor Iedereen
  Mede aanvrager: Hockeyvereniging HIC
  Kinderen uit minder vermogende gezinnen kennis laten maken met hockey

 • Young Leaders Program
  Aanvrager: MBCA Basketbal
  Mede aanvrager: 3×3 Unites
  Amstelveense jongeren opleiden tot activiteitenbegeleider in de wijk.
 • Inspiratiesessies docenten MBvO
  Aanvrager: Participe Amstelland
  Mede aanvrager: AmstelveenSport
  Kennis-en inspiratiesessies en bijscholing voor MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen) docenten

 • Kwiek route Westwijk
  Aanvrager: Ons 2e thuis
  Mede aanvrager: Participe Amstelland, AmstelveenSport
  Door gebruik te maken van bestaande toestellen en straatmeubilair meer ouderen in beweging krijgen. Doordat er actief wordt bewogen in de wijk is het zichtbaar voor vele omwonende, naast het sporten en bewegen ontstaat er ook ruimte voor ontmoeting
 • AmstelveenSport BeweegPlein
  Aanvrager: Panta Rhei
  Mede aanvrager: Gemeente Amstelveen, AmstelveenSport, Rotary
  Het Beweegplein is een veelzijdig en uitdagend plein, opgebouwd volgens de ASM gedachten, en is de ideale oplossing om aan je gezondheid te werken en om aan de slag te gaan met de grondvormen van bewegen. Het plein is openbaar en voor iedereen toegankelijk en biedt voor elke leeftijd en elk niveau de mogelijkheden om op een leuke manier vaardig in bewegen te worden.
 • Beweegbanken
  Aanvrager: AmstelveenSport
  Mede aanvrager: Rabobank Amstel en Vecht, Zorg en Zekerheid
  De Beweegbank is een multifunctionele bank waar sport en bewegen en het sociale samenzijn elkaar versterken. Het voornaamste doel van de bank is om de drempel tot fysieke activiteiten te verlagen. De bank kan niet alleen als bank gebruikt worden maar kan ook gebruikt worden bij een ‘work-out’ voor jong en oud, fanatieke sporter of beginner, met of zonder beperking.